Japanner loopt wereldrecord op handen en voeten

Kenichi Ito heeft het wereldrecord op de 100 meter scherper gesteld. Usain Bolt hoeft nog niets te vrezen, want de Japanner deed het op ... handen en voeten. Bekijk de beelden!

Ito begon zo’n tien jaar geleden de loopstijl van apen te imiteren. Toen de Japanner opgroeide in de buitenwijken van Tokio werd hij vanwege zijn gelijkende uiterlijk wel eens voor aap uitgescholden. “Vond ik niet erg, want het zijn wel leuke beesten”, aldus de Japanner. “Ik vond ze zelfs zo leuk dat ik iets van hun gedrag wou kopiëren.” 

Bijna tien jaar later was hij zo getraind dat hij het wereldrecord besloot aan te vallen. Een tijd terug klokte hij al af op 18.58 en nu dook de Japanner daar dus nog eens een seconde onder.

Ito blijft zich ook nu nog verder perfectioneren door de loopstijl van dieren te analyseren op het internet of in de dierentuin. De man heeft zich ondertussen zes verschillende loopstijlen eigen gemaakt, gaande van een wandelpas voor in het dagelijkse leven tot een galop.

Toch is het niet altijd simpel om op vier voeten door het leven te gaan. “Zo werd ik in de straten van Tokio meermaals tegengehouden door de politie. Ik besloot dan maar naar de bergen te trekken voor een trainingskamp, maar daar werd ik beschoten door een jager die dacht dat ik een wild varken was…”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?