Janssens sterk in ING Antwerp 10 Miles

Hans Janssens heeft de ING Antwerp 10 Miles op zijn naam gezet. Bij de vrouwen was de zege voor Xenia Luxem. Nathalie De Vos won de Asics Ladies Run.

Janssens trok al vroeg in de aanval met Tom Compernolle en Koen Neven. Achter dit drietal probeerden Dries De Poortere, Joeri Schoffelen, Tim Stessens, Robby Houben en Stijn Vandevelde de schade te beperken.

Halfweg plaatste Janssens een demarrage die zijn concurrenten niet konden beantwoorden. De atleet van Sint-Katelijne Waver diepte stelselmatig zijn voorsprong uit en finishte in 49’52”. Janssens had aan de meet 11 seconden op Neven en 25 seconden op de verrassend sterke De Poortere.

Bij de vrouwen won Xenia Luxem in 57’20”.

“Dit was een gezonheidswandeling”, sprak Janssens na afloop. “Ik voelde mijn benen niet. De marathon van Rotterdam heb ik goed verteerd. Nu zet ik alles op de Partena Run Classics. Knokke en Gent zijn de volgende wedstrijden op het programma. Als ik ook die kan winnen, is de eindzege binnen.”

De Asics Ladies Run is gewonnen door Nathalie De Vos.  De Oost-Vlaamse ging van bij de start weg me Elke Van Hoeymissen en Isabelle Sluysmans. Op enige afstand volgden Mimi Belete, Sylvie Verthé, Corinne Debaets en de zusjes Terryn. Op 1 km van de meet was De Vos alleen. Ze haalde het met 10 seconden op Van Hoeymissen en 30 op Sluysmans.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?