Janssens en Dejaeghere ook sterksten in Tessenderlo

3400 lopers tekenden present voor een sfeervolle 24ste editie van The Classic in Tessenderlo. Hans Janssens en Veerle Dejaeghere demonstreerden hun suprematie in de Partena Run Classics met een nieuwe zege.

The Classic was weer een succes. (foto alain buyck)


Naar goede gewoonte was Tessenderlo centrum volgelopen om de lopers van The Classic aan te moedigen. The Classic 10 km was de zesde en voorlaatste wedstrijd om de Partena Run Classics, een regelmatigheidscriterium voor de beste Belgische afstandslopers.

Bij de mannen kon de leider in het Partena Run Classics-klassement, Hans Janssens (95 punten), een definitieve kloof slaan. En dat deed hij! Janssens maakte deel uit van een kopgroep van vijf die snel na de start ontstond. In zijn gezelschap zaten Lander Van Droogenbroeck (tweede met 80 punten), Alexander Diaz Rodriguez (derde met 73 punten), Koen Neven (vierde met 56 punten) en Koen Wilssens (zesde met 42 punten).

Janssens was niet te houden en liet na 3 kilometer zijn metgezellen achter. Hij soleerde oppermachtig naar zijn vierde zege in de Running Tour, onderweg nam hij zelfs de tijd om het publiek nat te spuiten met drinkbussen. Van Droogenbroeck bleef het dichtst in de buurt van Janssens en consolideerde zijn tweede plaats. Die behoudt hij ook in de tussenstand. De derde plaats in Tessenderlo was voor Koen Wilssens, die in op de Looise piste wegsprintte van Stefan Van Den Broek. Die werd vierde, Koen Neven vijfde.
 
ZES OP ZES VOOR DEJAEGHERE!

Bij de vrouwen onderstreepte Veerle Dejaeghere haar suprematie met een zesde zege op rij. Ze heeft na zes manches het maximum van 150 punten. Isabelle Sluysmans, de winnares van vorig jaar, werd tweede. Griet Terryn maakte het podium compleet. Elke Van Hoeymissen was vierde, Helga Sibick vijfde. 

SABBE EN PEETERS BAAS OP DE 4 KILOMETER

Op de Jogging 4 km ging de zege naar Stijn Sabbe en Anja Peeters. Van de Chiquita Kids Run, een Fun Run voor de allerkleinsten, werd geen klassement opgemaakt.

RESULTATEN EN AANKOMSTFILMPJE DONDERDAG ONLINE

Iedere deelnemer vindt vanaf donderdag 9 juli zijn resultaat en zijn persoonlijk en gratis downloadbaar aankomstfilmpje online terug.
Top-5 mannen 10 km
1. Hans Janssens 29:00
2. Lander Van Droogenbroeck 29:31
3. Koen Wilssens 29:36
4. Stefan Van Den Broek 29:39
5. Koen Neven 29:46

Top-5 vrouwen 10 km
1. Veerle Dejaeghere 33:16
2. Isabelle Sluysmans 34:54
3. Griet Terryn 35:04
4. Elke Van Hoeymissen 35:17
5. Helga Sibick 35:23

Top-3 mannen 4 km
1. Stijn Sabbe
2. Dirk Coenen
3. Staf Simons

Top-3 vrouwen 4 km
1. Anja Peeters
2. Veronique Coenen
3. Yente Meertels

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?