It’s a big world. Go run it. (VIDEO)

ASICS heeft haar wereldwijde advertentiecampagne voor 2015 gelanceerd. Onder het motto 'It's a big world. Go run it.' worden sporters van alle leeftijden en met alle mogelijkheden geïnspireerd om hun grenzen te verleggen, nieuw gebied te verkennen en de vele variaties op lopen te ontdekken.

‘It’s a big world. Go run it.’ is de meest ambitieuze campagne van ASICS tot dusver en bestaat uit een stimulerende TV commercial die wereldwijd wordt uitgezonden tijdens vooraanstaande sportevenementen. Daarnaast wordt een digitale versie van 90 seconden uitgezonden en zijn er gedrukte, buiten-, online en winkelversies, evenals fysieke versies tijdens marathons overal ter wereld.

In de TV commercial komen lopers voor van alle leeftijden, met verschillende mogelijkheden en uit allerlei culturen die zichzelf uitdagen op straat, op landweggetjes, bospaden, sneeuw, ijs en in de bergen – waardoor zij de diversiteit van lopen en de professionele uitrusting van ASICS laten zien.

De creatieve advertentie begint met één enkele loper die een hoorn van een ram vindt in een afgelegen straat. Hij blaast op de hoorn en een alarmerend geluid echoot door de straten. Steeds meer lopers vanuit alle uithoeken van de wereld komen de paden op, gaan de woestijn en de bergen in en komen uiteindelijk in groepen samen. Terwijl de grote groep lopers zich bewust raakt van de prestatie die ze samen hebben neergezet wanneer ze de voet van een enorme mythische berg bereiken, klinkt het geluid van een andere hoorn en kondigt hun volgende uitdaging aan. De commercial viert als het ware de loopgroepen van overal ter wereld, waarbij ASICS lopers in alle soorten en maten samenbrengt en aanmoedigt om grenzen te verleggen en doelen te bereiken.

In de TV commercial, die in Nieuw-Zeeland is geschoten, komen allerlei door ASICS gesponsorde sporters voor, waaronder triatleet Gwen Jorgensen (US), 100m & 400m hordeloper en sprinter Queen Harrison (US), 800m loper Ryan Martin (US), professionele training- en fitnesssporter Rosario Rios-Aguilar (US) en professionele trailrunners Sissi Cussot (France) en Genis Zapater (Spanje), evenals vele enthousiaste sporters.

Als onderdeel van de campagne worden gedurende het jaar vijftien korte films uitgebracht waarin de door ASICS gesponsorde sporters hun training en dieet bespreken.

Katsumi Kato, hoofd ASICS Global Marketing: “Onze nieuwe advertentiecampagne betekent voor ons een grote stap in het communiceren van het merk ASICS op wereldniveau. Het zet ASICS neer als vooraanstaand loopmerk dat sporters van alle leeftijden en met allerlei mogelijkheden inspireert en helpt lopen in al haar vormen te ervaren. Wij zijn van mening dat ‘It’s a big World. Go run it.’ allerlei soorten lopers zal aanspreken en de sport toch leuk en toegankelijk houdt.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?