Is Mark Zuckerberg sneller dan jij?

De oprichter van Facebook liep het voorbije weekend een 5 km. Zijn tijd zou je weleens kunnen verrassen ...

Mark Zuckerberg, de CEO van Meta, deelde op zijn sociale media foto’s van zichzelf met drie vrienden voor en nadat ze de Stanford Medicine MyHeart Counts 5K liepen in Californië. De race is een jaarlijkse loop voor het goede doel waarbij er geld wordt ingezameld voor het Stanford Center for Inherited Cardiovascular Disease, dat slechts enkele kilometers van Meta’s hoofdkantoor ligt in Menlo Park.

Samen met de voor en na foto’s met zijn vrienden, deelde Zuckerberg ook een beeld van zijn Garmin horloge dat een finishtijd van 19:34:8 over 5 km toonde.

Bij het lezen van Zuckerbergs reacties op de comments bij zijn post, kunnen we afleiden dat het gaat om een ‘running comeback’. Zuckerberg schrijft dat hij lange tijd niet meer gelopen had, maar dat zijn martials arts training hem geholpen heeft om weer in conditie te komen en zo ook het lopen weer op te pikken. “Ik was in feite gestopt met lopen en werd sterker door mijn martial arts trainingen. Een maand voor deze wedstrijd heb ik het lopen pas weer opgepikt en ik merkte dat ik sneller was dan voordien.”

Het is niet de eerste keer dat Zuckerberg zijn loopavonturen deelt. In 2016 postte hij een album van zijn favoriete persoonlijke foto’s om zijn jaarlijkse kilometerdoel te vieren (587 km). Zuckerburg schreef daarbij dat hij zijn snelste mijl (1,609 m) in 2016 liep in een tijd van 5:58, wat overeenkomt met een snelheid van 3:42/km.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?