Is dit de nieuwe Usain Bolt?

James Gallaugher is een fenomeen op de atletiekpiste én ondertussen ook op het internet. De 12-jarige Aussie liep in een 4x100m wedstrijd als de bliksem een kloof van 20 meter dicht. Bekijk de beelden!

Gallaugher is afkomstig van Ulladulla, ten zuiden van Sydney, en heeft Aborginal-bloed door de aderen stromen. De beelden zijn van een scholencompetitie, waarbij de jongen als vierde atleet de 4x100m moet afmaken.

Een uitzichtloze zaak lijkt het, wanneer Gallaugher na ook nog eens een slechte stokwissel ziet dat zijn concurrent al 20 meter voorsprong heeft. Hij zet echter zijn turbo op en haalt zijn zwalpende tegenstander nog net op tijd in. Hij liep de 100 meter in 11.72, een tijd die iemand van zijn leeftijd nog nooit gelopen heeft in Australië, laat staan in de VS.

Zijn trainer Scott Richardson gelooft dat Gallaugher kan uitgroeien tot de nieuwe Usain Bolt. “Hij is als een freak met atletiek bezig en dat bedoel ik alleen maar in de positieve zin. Als hij aan dit tempo blijft verbeteren, dan kan het niet anders dan dat hij de grootste spurter ooit wordt.”

Het komt er voor de familie Gallaugher nu vooral op aan om het hoofd koel te houden. Heel wat talentscouts azen immers op de jongen en met rugby heeft hij ook nog een tweede passie. Het atletiekinstituut van Michael Johnson in Ohio legde ondertussen al contacten met de ouders, maar die willen James voorlopig nog even onder hun vleugels houden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?