Is deze stunt respectloos of gewoon grappig?

De marathon van Parijs werd vorige zondag gewonnen door de Keniaan Cyprian Kotut. Maar de naam die na afloop het vaakst over de tongen ging, was die van Alexis Valtat.

Alexis Valtat schoot als een speer weg bij de start op de Champs-Elysées en nam gedurende zo’n 600 meter de leiding. De Fransman maakte van dat unieke moment ook gebruik om enkele selfies te nemen, terwijl enkele Keniaanse topfavorieten in zijn zog volgden.

De wedstrijd werd live uitgezonden op France 3 en de journalisten die het commentaar van de marathon verzorgden, lieten geen spaander heel van Valtat. Patrick Montel en Bernard Faure vonden dat Valtat “een gebrek aan respect toonde en dat hij de wedstrijd vervuilde met zijn actie”. “Hij moet zijn plaats kennen. En die is achter de favorieten”, klonk het nog. Je kan dat stukje uit de live-uitzending hierboven herbekijken.

Valtat liep de marathon niet uit, al is hij met een besttijd van 2 uur en 39 minuten op die afstand hoegenaamd geen ongetrainde loper. ’s Avonds plaatste hij op zijn Facebook-pagina wel een open brief, waarin hij de commentatoren een sneer gaf. Die brief ging viraal en werd inmiddels al meer dan 7000 keer gedeeld. En uiteraard heeft hij zijn Facebook-profielfoto ook veranderd. Via de link hieronder kan je zijn pagina bekijken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?