iPod marathonloopster ‘vorm van doping’

Jennifer Goebel is haar zege op de marathon van Lakefront (Milwaukee) kwijtgeraakt. Een jurylid oordeelde dat het gebruik van een iPod door de Amerikaanse een vorm van doping was.

Jurylid Lakefront Marathon: ‘Het gebruik van oppeppende muziek is een vorm van doping’
De winnares werd gediskwalificeerd op basis van een regel van de Amerikaanse atletiekfederatie USA Track & Field. Die bepaalt dat atleten tijdens een wedstrijd geen gebruik mogen maken van elektronische toestellen.

“Het gebruik van oppeppende muziek is een vorm van doping. Het is een oneerlijk voordeel tegenover de concurrentie”, verklaarde een jurylid, dat vlak na de wedstrijd op een foto gezien had dat Goebel gelopen had met een iPod.

De winnares verloor niet alleen haar medaille, ze moest ook vijfhonderd dollar prijzengeld terugbetalen. “Dit is toch gewoon belachelijk”, reageerde Goebel. “Ik heb mijn iPod maar even gebruikt toen ik in een dipje zat. Ik heb slechts enkele kilometers naar een mix van techno en rock geluisterd.”

Goebel was trouwens zelfs niet als eerste over de meet gekomen. De oorspronkelijke winnares Cassie Peller werd eerder ook al uit de uitslag geschrapt omdat ze een flesje water had aangenomen buiten de officiële bevoorradingszone.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?