Inventieve loopshort moet vrouwen veiliger gevoel geven

Helaas duiken er nog te vaak verhalen op van loopsters die tijdens hun trainingen lastiggevallen worden. Een speciale loopshort moet daar verandering in brengen.

Sandra Seilz van de firma Tecos komt met de Safe Shorts op de proppen. Een gevolg van een looptochtje waarbij ze zelf werd lastiggevallen door enkele mannen.

Haar loopshort is gemaakt van materiaal dat scheur- en snijbestendig is. Koorden kruisen elkaar op meerdere plaatsen, waardoor de broek niet kan worden afgescheurd, ook met dank aan een klein combinatieslot. Tot slot gaat er een alarm af zodra er iemand aan de broek trekt. Dan produceert de broek een geluid tot 130 decibel. Je kan dat alarm ook activeren als je in een andere penibele situatie verkeert.

Aanvankelijk liet Seilz 150 exemplaren maken, maar die waren meteen uitverkocht. Nu wordt er op grotere schaal geproduceerd. De short is te koop vanaf 89 euro en Seilz liet al weten dat de kans bestaat dat ze de technologie ook in andere kledingstukken voor vrouwen zal integreren.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?