‘Invalide’ ontmaskerd tijdens halve marathon

Een Brit die jarenlang de hoogst mogelijke invaliditeitskuitkering trok, is ontmaskerd als een bedrieger. De kerngezonde man werd betrapt tijdens het lopen van een halve marathon.

Noel Sanders kon de ziekenkas ervan overtuigen dat hij zwaar hulpbehoevend was en aan zestien aandoeningen leed, waaronder een hoge bloeddruk en artritis. Daardoor kreeg hij een fikse uitkering van zo’n 20.000 euro.

De 55-jarige Brit werd echter ontmaskerd toen beelden van hem opdoken als deelnemer aan een halve marathon. De man bleek al jaren lid van een loopclub, waar hij ook secretaris is. “?Hij loopt traag, maar ik heb nooit gezien dat hij moeite had met stappen”, aldus de voorzitter van de club. “Hij heeft zeker 27 wedstrijden met ons gelopen.”

De man probeerde zich voor de rechtbank nog te verdedigen met de uitleg dat hij fel vermagerd was en daardoor weer een pak mobieler geworden was. De rechter stuurde hem niet naar de gevangenis, maar liet hem het onterecht verkregen geld terugbetalen met een boete erbovenop.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.