Internationale en veelbelovende eerste editie van XL 10 Miles!

Op zondag 10 september vond de eerste editie van de XL 10 Miles plaats, een evenement georganiseerd door Golazo op initiatief van Bea Diallo, schepen van Sport, en Dominique Dufourny, burgemeester van Elsene.

Een kosmopolitische sfeer tekende de dag in het Brusselse. Onder de duizenden deelnemers waren meer dan 50 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd, zowat 40% van de lopers zakten af vanuit het buitenland.

Dat weerspiegelde zich ook in de resultaten bij de vrouwen. De Engelse Gillian Allen (1u05’33”) won met maar liefst zeven minuten voorsprong op de Duitse Randi Laura Gebbert. De Belgische Joke Odeyn kwam op acht minuten als derde over de meet.

Bij de mannen ging de overwinning naar Laurens Verlinden, die met 51’20” een uitstekende tijd liep. Nicolas Delfosse en Sean Durinck vervolledigden het podium op zes minuten.

Er stond ook een wedstrijd van 5 Miles op het programma. Daarin ging de zege naar Elin Aderson (34’56”) en Antoine Hendrix (30’17”).

Parlement

Tijdens hun tocht maakten de deelnemers kennis met het rijke patrimonium van de gemeenschap in Elsene. Het startschot werd gegeven aan het Europees Parlement, waarna de lopers onder meer de Matongéwijk, het Museum van Elsene, de Malibran-wijk en zijn kleine pittoreske straatje, Flagey, de Vijvers van Elsene, de tuinen van de Abdij van Ter Kameren, het gemeentehuis, de Elsensesteenweg en de Sint-Bonifatiuskerk. Daarna keerden ze terug naar de Esplanade voor het Europees Parlement, om daar te finishen.

Ook de kinderen konden hun energie kwijt door samen met hun ouders een mijl af te leggen: twee lussen van 800 meter rond de Esplanade. Bij aankomst ontving iedere deelnemer nog een AA Drink en een welverdiende medaille.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?