Inspirerend: beklijvende fotoreeks over lopen zonder benen

Wie na een loopje klaagt dat hij 'maar' 5 minuten per kilometer gelopen heeft, leest best even het verhaal van Krista Bracke. Of gaat gewoon naar haar fototentoonstelling kijken.

In ons januarinummer interviewden we Krista Bracke. Haar verhaal is dan ook bijzonder. De Radio 1-producer en -presentatrice kreeg in 2009 een acute aanval van streptokokken. De dokters redden haar leven, maar Krista betaalde een zware prijs: ze gaat nu door het leven met twee onderbeenprothesen, een halve rechterhand, een chronische longaandoening en een immuundeficiëntie.

Zes jaar nadat ze beide onderbenen verloor, maakte Krista haar droom waar: 400 meter rond de piste lopen. Tijdens de 18de Pierkesloop verbaasde ze zichzelf én het stadion en liep ze het rondje op speciale blades, geflankeerd door haar zoontjes. In het boek Mijn leven op stelten vertelt Krista over de strijd die ze heeft geleverd om met de beperkingen van haar nieuwe leven om te gaan.

Fototentoonstelling

De Gentse Sportdienst en de Bibliotheek Zuid sloegen de handen in elkaar om haar verhaal te brengen in een beklijvende fotoreeks door Marlies Van Gelder. De fototentoonstelling Lopen zonder benen wordt officieel geopend op vrijdag 9 september door Krista Bracke, schepenen Resul Tapmaz en Annelies Storms. De expositie loopt tot en met 2 oktober, een symbolische datum aangezien de Pierkesloop dan opnieuw plaatsvindt.

Op zaterdag 1 oktober om 15 uur geeft Krista een lezing voor volwassenen. Diezelfde dag is er ook workshop voor kinderen van 10.30u tot 12.30u.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?