Inschrijvingen voor GvA Santa Run geopend!

Running.be magazine maakt in het novembernummer een tocht langs de leukste kerstcorrida's. De populairste van hen is de GvA Santa Run. De inschrijvingen voor deze eindejaarsloop zijn nu geopend!

Bijna 5.000 deelnemers trokken vorig jaar een kerstmannenpak aan om 5 kilometer door de Antwerpse binnenstad te lopen. Zo groeide de GvA Santa Run in een paar jaar uit tot de populairste van alle kerstcorrida’s. De editie van vorig jaar was een week voor het event volzet en ook op 22 december aanstaande wordt het aantal deelnemers gelimiteerd tot 5.000. Op tijd inschrijven is dus de boodschap!

“Het is duidelijk een ander publiek dan op onze klassieke stadslopen”, zegt organisator Greg Broekmans in running.be magazine. “Zo nemen veel groepen van vrienden of collega’s deel. De GvA Santa Run is blijkbaar hun manier om samen het einde van het jaar te vieren. Daarnaast zien we ook een opvallend evenwicht tussen mannen en vrouwen. Dat in tegenstelling tot de andere wedstrijden, waarin de mannen toch tot 70% van het peloton uitmaken.”

De organisatoren gingen de mosterd halen in Manchester, waar al veel langer een dergelijk evenement wordt georganiseerd. Het ludieke karakter is ongetwijfeld één van de belangrijkste succesfactoren van de GvA Santa Run. Bij de inschrijving krijgen alle deelnemers een kerstmannenpak, inclusief baard, en dat zorgt meteen voor een gezellige ambiance onder de lopers.

De GvA Santa Run is weliswaar een echte wedstrijd over 5 kilometer met tijdsopname, maar het aantal atleten dat vol doorloopt, is op de vingers van één hand te tellen. Je zou ook bijna gek moeten zijn, want in de eerste plaats loop je door het prachtige, historische hart van de Scheldestad. Bovendien is er zowat halverwege het parcours een wel heel bijzondere bevoorradingspost. Op de Meir is er namelijk geen water of sportdrank te verkrijgen, wel staat er op iedere deelnemer een glaasje jenever te wachten. Het mag dan ook geen wonder heten dat sommige deelnemers pas na anderhalf uur over de eindstreep komen.

De voorgaande jaren stond de GvA Santa Run steevast in het teken van Music for Life. Vorig jaar leverde dat een recordopbrengst van maar liefst 15.000 euro op. Ook dit jaar steunt de organisatie het goede doel. Toch zal dit op een andere manier gebeuren, want Music for Life gaat niet meer voor een klassieke geldinzameling, maar wil voortaan meehelpen om taboes te doorbreken. Dit jaar staat dementie centraal.

De GvA Santa Run is één van de weinige loopwedstrijden in ons land die binnen aankomen. De Waagnatie is op zich al een schitterende locatie en voor de gelegenheid is het oude industriegebouw dankzij kerstbomen en lichteffecten helemaal in de kerstsfeer ondergedompeld. Het evenement stopt overigens ook niet na de loopwedstrijd. Integendeel, zodra de deelnemers binnengekomen zijn, kunnen ze de verzuurde spieren nog eens helemaal losschudden tijdens een fantastische party.

running.be magazine
Bekijk de andere leukste eindejaarscorrida’s in de najaarsspecial van running.be magazine, met ook nog een interview met Erika Van Tielen, de GPS-horlogestestveldlopen voor dummies, flashy fashion, een reportage over de Ultra-Trail du Mont-Blanc, conditietraining in de winter en nog veel meer. Vanaf dinsdag 6 november in de winkel!
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?