Inschrijvingen Spartacus Run geopend

De Spartacus Run, de moeder van alle survivalruns in België, heeft dit jaar plaats voor liefst 8.000 deelnemers. De inschrijvingen zijn vanaf nu geopend!

De Spartacus Run vindt dit jaar plaats op donderdag 1 mei in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Na de succesvolle editie van vorig jaar (volzet met 5.000 deelnemers) heeft de organisatie beslist om dit jaar 8.000 deelnemers toe te laten. Verwacht wordt dat deze plaatsen snel de deur uit zullen zijn.

Het parcours van deze survivalrun zal bestaan uit één lus van ongeveer 10 km en een 15-tal loodzware en spectaculaire hindernissen die moeten worden overwonnen. Deze editie wordt er gestart in waves met telkens een pauze van 5 minuten. Per wave zullen er 250 deelnemers starten. Op deze manier worden wachtrijen aan de verschillende hindernissen vermeden. De eerste wave start om 13 uur, de laatste wave om 16 uur.

Net als vorig jaar wordt de Spartacus Run georganiseerd ter nagedachtenis van Artoer Aghajanyan. Artoer, die door zijn vrienden Spartacus werd genoemd, overleed in 2011 tijdens zijn deelname aan de Antwerp Ironman. Zijn moeder, Evelina Aghajanyan, en zijn vrienden vinden het fantastisch om op deze manier hun zoon en vriend te herdenken en hopen dat ook deze derde editie opnieuw een succes wordt.

De Spartacus Run maakt deel uit van de STIHL Spartacus Series, een verzameling van massalopen die een echte uitdaging vormen voor de lopers. Het tweede evenement op de kalender van de STIHL Spartacus Series is de gloednieuwe Battle of the Ardennes op zaterdag 28 juni in Durbuy. Race Against Nature (Averbode) en de Neptunus Run (Nieuwpoort) zullen in het najaar van 2014 plaatsvinden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?