Inschrijvingen Loop van Vlaanderen geopend!

Met de fiets door de Vlaamse Ardennen is niets nieuw, maar in 2013 krijgen ook lopers en wandelaars de kans zich een echte Flandrien te wanen. De inschrijvingen voor de Loop van Vlaanderen zijn nu open!

Op zondag 28 april 2013 is de eerste editie van de Loop van Vlaanderen een feit: 50, 25 of 10 km lopen of wandelen dwars door de Vlaamse Ardennen. Wie deelneemt steunt meteen ook het Fonds voor Spierzieke kinderen.

Start en aankomst van deze eerste Loop van Vlaanderen liggen op de Markt van Oudenaarde. Onderweg krijgen de deelnemers de kans om enkele legendarische hellingen uit de bekende wielerklassiekers te bedwingen. De parcoursbouwers – de ervaren lopers van serviceclub Marnixring uit Oudenaarde ? schuwen enkele echte kuitenbijters als de Paterberg, de Koppenberg en de Oude Kwaremont niet!

Daarnaast kunnen de deelnemers ook tal van goed verborgen pareltjes, schitterende kasseistroken en mooie paden ontdekken. Lopers kunnen er een echte trail run van maken, wandelaars krijgen dan weer een prachtige wandeltocht voorgeschoteld. Deelnemers kunnen kiezen voor een uitdaging van 50 km, 25 km of 10 km. Een ding is zeker, enkel echte Flandriens halen de finish!

GEZONDE SPIEREN LOPEN VOOR ZIEKE SPIEREN

Wie deelneemt aan de Loop van Vlaanderen steunt het Fonds voor Spierzieke kinderen. Dat fonds betekent een erg belangrijke steun voor het onderzoek naar een remedie tegen de spierziekte van Duchenne en voor de kinderen die op deze behandelingen hopen en wachten. Gezonde spieren kunnen dus sporten om zieke spieren een stapje vooruit te helpen! Journalisten en ervaren lopers Michel Wuyts en Ruben Van Gucht zijn de peters van deze loopklassieker in spe.

DECATHLON TRAIL SERIES

Trail runs worden steeds populairder, ook in Vlaanderen. Deze loodzware discipline is voor vele lopers de ultieme nieuwe uitdaging! Golazo sports pakt dan ook uit met de gloednieuwe Decathlon Trail Series. Naast de Loop van Vlaanderen maken ook de Antwerp Urban Trail (17 maart 2013), de Crêtes de Spa (30 maart 2013) en de Trail du Galibier (29-31 augustus 2013) deel uit van dit criterium.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?