Inschrijvingen feesteditie 10 Miles geopend

Hieperdepiep hoera! De DVV Antwerp 10 Miles blaast op 26 april 2015 dertig kaarsjes uit en iedereen is uitgenodigd op een groot loopfeest! De inschrijvingen zijn vanaf nu geopend!

De organisatie hoopt op zondag 26 april 2015 op 45.000 deelnemers, verspreid over de verschillende afstanden. “Dat zou dan opnieuw goed zijn voor een record én meer dan een vertienvoudiging van het aantal deelnemers in de laatste tien jaar. Tussen 2004 en 2014 steeg het aantal lopers in de Scheldestad immers van 4.000 tot 40.000”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports in Gazet van Antwerpen.

Dat de 10 Miles van ver komen, bewijst het feit dat er in de beginjaren slechts zo’n 800 sportievelingen aan de start stonden. “Bij ons weten zijn er twee mensen, Wim en Eddy, die aan alle voorgaande edities hebben deelgenomen. Dat wijst erop hoe kleinschalig het allemaal begonnen is.”

Een deelnemerslimiet komt er volgens de organisatie in ieder geval niet. “De 10 Miles moet voor iedereen toegankelijk blijven. Dat is onze visie, maar ook die van de stad. Daarom kunnen de Antwerpse scholen nog steeds aan een sterk gereduceerd tarief inschrijven. Dat brengt elk jaar zo’n 7.000 kinderen op de been, jongens en meisjes die zo kennis maken met sport.”

FEESTEDITIE MET NATHALIE MESKENS

Er valt dus iets te vieren op 26 april, en dat zullen zowel de lopers als de toeschouwers merken. “De 30ste editie moet een groot loopfeest worden, zowel op als naast het parcours. Samen met de stad en onze partners broeden we op allerlei initiatieven. Zo willen we de animatie langs het parcours nog verder uitbouwen”, licht Broekmans al een tipje van de sluier.

De 10 Miles trekt op 26 april uiteraard alle aandacht naar zich toe, maar daarnaast zijn er ook nog heel wat andere wedstrijdafstanden, voor elk wat wils. De organisatie hoopt er op dat heel wat 10 Miles-lopers de overstap zullen maken naar de marathon. “Wij dromen ervan om op relatief korte tijd te stijgen tot 3.000 deelnemers op de 42 km. Dat er daarvoor voldoende interesse is, bleek al toen een duizendtal mensen interesse toonde om zich met running.be magazine en Energy Lab te laten begeleiden van de 10 Miles naar de Marathon.”

Elke editie van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon verzamelt fondsen in voor een goed doel. Volgend jaar wordt dat Cunina, een organisatie die kansarme kinderen in het zuiden naar school wil begeleiden. Nathalie Meskens neemt het meterschap op van die actie en zal zelf ook de loopschoenen aanbinden eind april.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?