Inschrijvingen DLL Marathon Eindhoven geopend

De inschrijvingen voor de DLL Marathon Eindhoven, dit jaar meteen ook goed voor het Belgische kampioenschap, zijn geopend. Nieuw op het programma is de Kwart Marathon over 10km!

Traditiegetrouw steken elk jaar vele Belgen de grens over om een snelle tijd te lopen op de DLL Marathon Eindhoven. Dit jaar zullen dat er misschien nog wel meer dan anders zijn, want de Belgische (!) marathontitel staat er op het spel op zondag 11 oktober.

De inschrijvingen voor de 32ste DLL Marathon Eindhoven zijn vanaf nu geopend. De organisatie verwacht minstens 2.000 deelnemers, zeker nu de wedstrijd voor het eerst over één ronde zal verlopen.

In totaal worden er in Eindhoven zo’n 23.500 lopers en loopsters verwacht. Naast de Marathon is er namelijk ook nog de Halve Marathon, IAK City Run (5km), Mini Marathon (1,5km) en Kwart Marathon (10km). Deze 10km, waarvan de laatste 5km het marathonparcours volgt, wordt voor het eerst opgenomen in het programma.

“Uit onderzoek blijkt dat de derde loopgolf waarvan sprake is, vooral wordt gevormd door lopers en loopsters in de leeftijd van 20 tot en met 40 jaar. Deze lopers geven aan dat ze graag deelnemen aan evenementen en dat hun favoriete afstand 10km is”, zegt wedstrijddirecteur Edgar de Veer. “Voor hen wordt het nu mogelijk om ook onderdeel te zijn van het grootste loopfestijn van de provincie Noord-Brabant. Wij verwachten dan ook dat er op 11 oktober minimaal 3.000 tot 4.000 deelnemers aan de start staan van de Kwart Marathon.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?