Inschrijvingen Antwerp Marathon gaan al open!

Goed nieuws voor de marathonliefhebbers, want de inschrijvingen voor de Antwerp Marathon gaan deze week al open!

De inschrijvingen voor de volgende Antwerp Marathon gaan op donderdag 14 september om 12u open. Net zoals de voorbije jaren maakt deze wedstrijd ook in 2018 deel uit van de Antwerp 10 Miles & Marathon, het evenement dat plaatsvindt op zondag 22 april. De inschrijvingen voor de andere afstanden openen in december.

Parcours

Door de inschrijvingen vroeger te openen, komt de organisatie tegemoet aan de vraag van heel wat deelnemers voor wie de marathonvoorbereiding vaak begint op het moment van inschrijving. De vroege inschrijvers kunnen zich zo optimaal voorbereiden. De Antwerp Marathon staat garant voor een snel en vlak parcours en is dus uitermate geschikt om een persoonlijk record na te jagen. Het parcours, met start op Linkeroever en finish op de Grote Markt, zal zeer gelijkaardig zijn aan dat van 2017 en wordt binnenkort volledig bekendgemaakt.

Burgemeester

Burgemeester Bart De Wever liep vorig jaar in eigen stad zijn allereerste marathon en kan dus als geen ander inschatten hoe het voelt om de Antwerp Marathon te finishen. “Een marathon lopen in Antwerpen is één van de mooiste momenten in mijn leven. Lange tijd dacht ik dat ik zoiets niet aankon, maar als je dan ziet dat al die trainingen hun vruchten afwerpen, zorgt dat voor een enorme ontlading. Ik ben er zeker van dat iedereen die de 10 Miles aankan – mits een goede begeleiding en training – ook de Antwerp Marathon kan overwinnen. Ik nodig iedereen uit om eens goed na te denken en mischien kan mijn mooie moment dan ook jouw mooie moment worden”, aldus de burgervader van Antwerpen.

In minder dan 3u!

Samen met Energy Lab wil de Antwerp Marathon de meest ambitieuze lopers helpen om de magische 3 uur-grens te doorbreken. Breaking3 is de naam van dit nieuwe marathonproject. Extreem gemotiveerde lopers kunnen met behulp van professionele coaches onder de 3 uur lopen via een intensief begeleidingstraject van 6 maanden. Kandidaten kunnen zich inschrijven via breaking3.be tot en met zondag 24 september.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?