Inschrijvingen 36ste Decathlon Crêtes de Spa boomen!

De organisatoren van de Decathlon Crêtes de Spa verwachten op 30 maart een recordeditie. Naar verwachting 50% meer deelnemers dan vorig jaar zullen hun opwachting maken in deze klassieker.

Tot nu toe hebben al 1.500 sportievelingen zich aangemeld voor een van de wedstrijden op de Decathlon Crêtes de Spa op 30 maart aanstaande. De klassieker over 21 km is zoals steeds de populairste, maar de trail over 55 km wint ook steeds meer zieltjes. De organisatie wapent zich alvast voor de toeloop met onder andere extra parking, een shuttlebus en een verdubbeling van de bevoorrading.

De Decathlon Trail staat voor het tweede jaar op rij op het programma. In 2012 was deze wedstrijd goed voor 53 km, nu wordt dat 55 km over een gedeeltelijk vernieuwd parcours dat nóg mooier en uitdagender belooft te worden dan vorig jaar. Parcoursbouwer David Pawelkowski heeft een route met 1.715 hoogtemeters over nagenoeg uitsluitend onverharde paden uitgestippeld in de gemeenten Spa, Stoumont et Jalhay.

“De beklimming van de twee skipistes, de Thier des Rexhons en de Mont des Brumes, blijven van de partij”, zegt Pawelkowski. “We beginnen meteen te klimmen richting La Sauvenière, alvorens koers te zetten naar la Source de Barisart. Via la Source de la Géronstère gaan we op zoek naar de Thier des Rexhons, waarna een afdaling volgt naar La Gleize. Daarna is het gedaan met spelen, want de langste klim van de dag (2,2 km) brengt de deelnemers aan de voet van de Mont des Brumes. Daarna gaat het weer omhoog tot in Andrimont. Een prachtig pad leidt naar Francorchamps, waar het weer klimmen geblazen is tot in Malchamps.”

De traditionele Decathlon Crêtes over 21 km is uiteraard ook niet van de poes met de Chemin des Moutons, de Thier des Rexhons en het Bois de Cherville als voornaamste hindernissen, goed voor in totaal 512 hoogtemeters. De natuurliefhebbers worden eens te meer op hun wenken bediend met 75% van het parcours over onverharde wegen.

De meer recreatieve Jogging over 8 km en de Chiquita Kids Run voor 4- tot 12-jarigen maken het plaatje compleet. Na een jaartje afwezigheid is ook ZATAC opnieuw van de partij met elf beginnende lopers die hun debuut maken op de Decathlon Crêtes na drie maanden voorbereiding.

VERNIEUWDE KLIMMERSTROFEE

Voor de editie 2013 wordt de Klimmerstrofee volledig vernieuwd. Vroeger werd die uitgereikt aan de man en vrouw met de snelst gecumuleerde tijd op de drie hellingen. Vanaf nu wordt enkel je tijd op de skipiste Thier des Rexhons in rekening gebracht. De beste klimmers worden beloond met een Garmin running GPS.

Inschrijven voor de Decathlon Crêtes de Spa kan nog online tot en met woensdag 20 maart aan voordeeltarief. Ook inschrijvingen op de dag zelf zijn nog mogelijk.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?