Inschrijven voor dé Belgische voorjaarsmarathon kan vanaf nu!

De Gent Marathon wordt vanaf volgend jaar dé Belgische voorjaarsmarathon en een nieuwe eyecatcher op de internationale marathonkalender. Nieuwe organisator Golazo en Stefaan Engels slaan hiervoor de handen in elkaar. De vierde editie van de Gent Marathon zal plaatsvinden op zondag 29 maart en dit op een gloednieuw parcours met een passage in de prachtige Gentse binnenstad. Inschrijven kan al vanaf nu!

Gisteren mocht de derde editie van de Gent Marathon 5000 lopers verwelkomen. De vierde editie zal er dus al over vijf maanden aankomen en het belooft de moeite te worden!

GENT MARATHON INTERNATIONAAL OP DE KAART

“Eind maart is een ideaal moment op de marathonkalender”, zegt Greg Broekmans van Golazo sports, dat onder meer ook de marathons van Antwerpen, Rotterdam en Düsseldorf organiseert. “De Gentse marathon is enorm geliefd in Gent en omstreken. Maar Gent heeft als kunsthistorische stad ook heel wat troeven voor bezoekers die van verder komen. Marathontoerisme zit in de lift. Vanaf 2020 – feestjaar in Gent omwille van Van Eyck 2020 – willen we dan ook veel meer buitenlandse marathonlopers aantrekken.”

NIEUW PARCOURS DOOR DE BINNENSTAD

De organisatie pakt niet alleen uit met een nieuwe datum, maar ook met een volledig vernieuwd parcours, waarbij er voor de eerste keer in de Gentse marathongeschiedenis door de kunsthistorische binnenstad gelopen zal worden. Een unicum voor Gent en een topervaring voor de deelnemers in het kader van de feestelijkheden rond Jan Van Eyck 2020! Het volledige vernieuwde parcours van de marathon en halve marathon belooft een echt pareltje te worden en wordt kortelings bekendgemaakt. De Topsporthal blijft ook in 2020 de indrukwekkende finishlocatie, waar de lopers zich mogen verwachten aan een warme ontvangst door de traditioneel talrijk aanwezige toeschouwers.

“De marathon van Gent is uitgegroeid tot een vaste waarde op de loopkalender. En terecht. Met een route die voor het eerst door de binnenstad loopt en die langs enkele highlights uit het Van Eyckprogramma trekt, wordt de volgende editie eentje om nu al naar uit te kijken”, aldus schepen van Sport Sofie Bracke.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?