‘Indringer’ wint Buenos Aires Marathon

Mariano Mastromarino heeft de marathon van Buenos Aires gewonnen, maar niet zonder slag of stoot. Een wedstrijdofficial zag de Argentijn immers als een indringer en wou hem uit de wedstrijd halen. Bekijk de beelden!

Julius Karinga was de topfavoriet om de marathon in de Argentijnse hoofdstad op zijn naam te schrijven. De Keniaan lag ook lange tijd op kop, tot thuisloper Mariano Mastromarino hem na 37 km voorbij liep.

Een official zag de Argentijn eerst aan als een valsspeler en snauwde hem vanuit de wedstrijdwagen toe om onmiddellijk het parcours te verlaten. Mastromarino reageerde met enkele wegwerpgebaren en vervolgde gewoon zijn weg. Met succes, want vervolgens zag ook de official al snel zijn fout in. Mastromarino won de race in 2u15’28” en werd zo de eerste Argentijnse winnaar in Buenos Aires in tien jaar tijd.