In de voetsporen van Rocky

Zo'n 150 lopers zijn afgelopen weekend even in de huid van Rocky getreden. Ze liepen in Philadelphia de 50 km die hun filmheld in de legendarische scene in Rocky II afgelegd zou hebben.

De bal ging aan het rollen toen in september een artikel verscheen over het parcours dat Rocky, vertolkt door Sylvester Stallone, afgelegd zou hebben in de legendarische ‘gonna fly now’ trainingsmontage in de tweede film. Na berekening bleek die route, met start aan Rocky’s huis op 2313 South Lambert Street en finish op de trappen van het Art Museum, liefst 50 km lang te zijn.

Het artikel ging al snel viraal op het internet en meteen werd het idee geopperd door enkele die-hard fans en lopers om de route te reconstrueren. Afgelopen zaterdag was het dan zover. Een 150-tal Rocky-fans daagde op voor (een deel van) de 50 kilometer. Velen van hen waren getooid in Rocky’s grijze joggingpak, inclusief rode zweetband.

De loop werd omgedoopt tot de Rocky 50k Fat Ass Run. Van inschrijvingsgeld, borstnummers, bevoorradingen of medailles was geen sprake. “Dat had Rocky toch ook niet”, knipoogde de organisatie.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.