In 5 stappen naar meer mentale (veer)kracht

De druk op ons werk en sociaal leven neemt toe, waardoor ook onze sportuurtjes onder druk komen te staan. Soms is het niet alleen een kwestie van te veel hooi, maar ook van het juiste hooi of een andere vork. In het novembernummer van runningBE magazine geven we je vijf tips om de balans in evenwicht te houden. Met de donkere wintermaanden voor de deur willen we vermijden dat net ons deugddoend loopje als eerste sneuvelt.

Mentale kracht is nog nooit zoveel besproken als de jongste tijd. Dat merkt ook Kristof De Smet, CEO bij Energy Lab. Het bekende gezondheidsbedrijf wil iedereen motiveren om bewust te kiezen voor een gezonde, actieve en fitte levensstijl. Energy Lab helpt zijn klanten via verschillende tools en programma’s om beter te bewegen en ook om mentaal sterk in het leven te staan. “We zien veel parallellen tussen de sportwereld en het bedrijfsleven. We kunnen veel van elkaar leren. Met Energy Lab begeleiden en adviseren we bijvoorbeeld zowel de profwielrenners van Lotto Soudal en het zeilteam met Emma Plasschaert als grote bedrijven, zoals Deloitte en Adecco. Bij beide doelgroepen staat mentaal welzijn heel hoog op de agenda. Kijk naar de Olympische Spelen deze zomer, waar je ziet dat een topturnster als Simone Biles door mentale problemen niet op haar normaal niveau kan presteren en in de laatste rechte lijn zelfs afhaakt. Of neem iemand als Nafi Thiam die wint, maar niet stralend van geluk over de streep komt. Ook in het bedrijfsleven zitten veel mensen op hun tandvlees.”

De smet gaat verder: “Wij beleven momenteel een tsunami aan aanvragen van bedrijven die worstelen met het energieniveau van hun werknemers. Ze komen door corona uit een crisis en zijn nu met een inhaalbeweging bezig. Net op dit moment ondervinden een pak van hun medewerkers fysieke of mentale problemen. We verwachten tegen eind dit jaar misschien zelfs een zwaartepunt van het aantal mensen die zullen afhaken.”

Wil je weten hoe je je hier tegen kan wapenen? Je leest het advies van De Smet in het novembernummer van runningBE magazine. Verkrijgbaar in de winkel, digitaal via Blendle of bestel het magazine hier online.

In samenwerking met Energy Lab

Klik hier voor meer trainingsadvies

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?