In 5 stappen naar een aangename Spartacus Run

Komend weekend vindt in Boom de Spartacus Run plaats. Wij loodsen je in 5 stappen naar een aangename opener van de KBC Spartacus Series.

1. Wees voorbereid

Zoals bij elke wedstrijd: maak een checklist waardoor je zeker niets vergeet. Vooral als het je eerste keer is. Baseer je daarvoor ook op het weerbericht en neem misschien een regenjasje mee. Als je nog nooit meedeed aan zo’n obstakelrace, kan je ten rade gaan bij vrienden/vriendinnen om te weten wat je zeker niet mag vergeten.

2. Neem hindernis per hindernis

Uiteraard is het niet mogelijk om twee hindernissen per keer te nemen, maar hiermee bedoelen we dat je niet te ver vooruit moet kijken. Heb geen schrik voor het obstakel dat pas over vijf kilometer op je wacht, maar bekommer je om de hindernis die nu voor je opdoemt. Omdat zo’n obstakelrace uit meerdere hindernissen bestaat, is het voor velen ook makkelijk om hun concentratie te behouden. Het wordt namelijk nooit saai tijdens een obstacle run.  

3. Zoek lotgenoten

Dit hangt een beetje af van je ingesteldheid. Heel veel mensen nemen deel in groep. En wil je de volledige wedstrijd ook in groep afwerken of toch ieder voor zich? In dat laatste geval doe je het best zoals in ‘gewone’ wedstrijden: zoek zo snel mogelijk iemand met hetzelfde tempo.

4. Niet holderdebolder

Uiteraard mag je proberen om een nieuwe besttijd te klokken, maar probeer toch vooral heelhuids de finish te bereiken. Val de hindernissen dus niet aan als Rambo. Het gevaar op slip- en valpartijen zal zo een stuk kleiner worden.

5. Wees hoffelijk

Zaterdag en zondag nemen telkens 7000 lopers deel. De kans dat het op een bepaalde plek op het parcours niet zo snel vooruitgaat als jij wil, is dus niet onbestaande. Maar jaag je niet op en ga in geen geval roepen en tieren op anderen. Zo’n obstakelrace is in de eerste plaats fun.

Nog niet helemaal in de Spartacus-sfeer? Onderstaande fotospecial met de leukste foto’s van diverse wedstrijden van vorig jaar brengt daar zeker verandering in!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?