‘Ik liep een halve marathon en deed bijna geen looptrainingen’

Kan je een halve marathon lopen zonder al te veel looptrainingen te doen! Ja, in een deftige tijd zelfs.

Miranda Larbi liep eerder dit jaar de marathon van Londein in 4u20′, maar pijnlijke gewrichten en blessures overschaduwden die ervaring voor haar. Voor de voorbereiding van de Royal Parks Half Marathon begin deze maand pakte ze het dan ook helemaal anders aan. Ze schreef haar ervaringen neer voor het Engelse Metro.

De looptrainingen maakten plaats voor een zeer gevarieerd trainingsprogramma. Hieronder een voorbeeldweek uit haar voorbereiding …

* Maandag: krachttraining (armen)
* Dinsdag: High intensity interval training
* Woensdag: spinning
* Donderdag: rust
* Vrijdag: booty barre en yoga
* Zaterdag: rust
* Zondag: krachttraining (benen)

Zoals je ziet: geen looptrainingen. Voor het cardio-element rekende ze vooral op de HIIT-sessies. Miranda is vegetariër en gaf aan Metro ook mee waaraan ze op het vlak van voeding belang hechtte. De koolhydraten maakten plaats voor proteïne. Gemiddeld bestonden haar maaltijden voor 70 procent uit groenten en 30 procent uit proteïne. Voor het slapengaan, at ze ook nog een proteïnemousse om het spierherstel te bevorderen.

Paar loopjes

Stond Miranda dan zonder 1 enkele loopkilometer aan de start van haar halve marathon? Nee, dat nu ook weer niet. Op voorhand liep ze een paar tochtjes van 3 kilometer en één lange duurloop van 14 kilometer. Haar doel voor de halve marathon was om te finishen rond 2u10′, maar ze kwam al na 1u53′ over de streep. Ze benadrukte ook nog dat ze geen last had van pijntjes of kwaaltjes.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?