‘Ik begon te lopen dankzij een loopscène in een film’

Annemerel de Jongh is een 28-jarige loopster en blogster die al twee loopboeken schreef. Ze is een grote inspiratie voor heel wat lopers. Maar waaruit haalde zij haar inspiratie?

Wij hadden een tijdje geleden een gesprek met Annemerel de Jongh. We vroegen haar onder meer waarom ze begon te lopen …

Je begon pas te lopen op je 17de. Lopen was dus geen liefde op het eerste gezicht?

“Ik tenniste. Maar als ik voor de les wat rondjes moest lopen om op te warmen, vond ik dat maar niets. Lopen was stom en stond voor mij ook gelijk aan steken in de zij. Ik dacht dat dit beeld nooit zou veranderen. Maar dan kwam die vakantie in 2006 … Ik keek naar de film Sisterhood of the Traveling Pants. Blake Lively rent over het strand in een sportbeha, met een knappe jongen naast haar. Ze ziet er zo perfect uit: een prachtig lichaam en blonde haren die wapperen in de wind. Lively zegt: ‘It’s the best high there is.’ Ik geloofde er niks van, maar ze zag er zo geweldig uit dat ik dacht: misschien moet ik toch ook beginnen te lopen.”

Het volledige interview lees je in ons novembernummer, of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?