IJsberen klaar voor Noordpool-marathon

Op 7 april gaat de achtste editie van de Noordpool-marathon van start. Zo'n 30 koele kikkers lopen dit jaar 42 km in barkoude omstandigheden.

IJsberen klaar voor Noordpool-marathon (foto npmarathon.com)
De Noordpool-marathon is de enige marathon die volledig op bevroren water van de Noorderlijke IJszee gelopen wordt. Bovendien is de marathon opgenomen in het Guinness Book of Records als meest noordoostelijke marathon ter wereld.

Ook bedrijven en atletiekverenigingen kunnen deelnemen aan deze exclusieve marathon in de Team Challenge. Iedereen is welkom! Voor het inschrijvingsgeld van 11.900 euro biedt Polar Running Adventures de atleten een verblijfplaats aan in Spitsbergen op 5 april, een heen- en terugvlucht naar en van het noordpoolgebied, een helikoptervlucht over het gebied, een verblijfplaats, t-shirts, medailles, souvenirs, professionele foto’s en een dvd van de wedstrijd.

Alle deelnemers komen in aanmerking om lid te worden van de North Pole Marathon Grand Slam Club door het beëindigen van een marathon op een van de zeven continenten en deze race op de Noordelijke Ijszee. 

Nederlander Joep Rozendal won vorig jaar bij de mannen in 5 uur tijd, Emer Dooley wist bij de vrouwen de overwinning op haar naam te schrijven in 5u56min.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?