IJsberen genieten van heerlijk ‘warme’ Nieuwjaarsduik

Ruim 5000 deelnemers hebben zaterdagnamiddag meegedaan aan de traditionele Nieuwjaarsduik in Oostende. Met voor de tijd van het jaar milde temperaturen van 10 à 11 graden was het één van de warmste edities in jaren.

Op het strand gaf de thermometer 11 graden aan en de temperatuur van de Noordzee ter hoogte van de ‘Drie Gapers’ bedroeg ruim 10 graden. En dat alles bij een licht bewolkte hemel waar af en toe enkele zonnestralen door priemden. Ideale omstandigheden voor wie zich een eerste keer aan de Nieuwjaarsduik waagde. Voor gehaaide ijsberen was de editie van 2016 ongetwijfeld een makkie.

Maar voor alle deelnemers – sommigen kwamen naar goede gewoonte vrolijk verkleed aan de start – was het dolle pret. Het was de Oostendse burgemeester Johan Vande Lanotte die om klokslag 15u het startschot mocht geven. Zelf het water induiken deed hij niet. Andere BV’s zoals vaste waarde  Gella Vandecaveye – die met haar deelname ‘Beyond the Moon’ steunt – en Wendy Van Wanten deden dat wel. Miss Supermodel Belgium 2015 Shana Stremersch en haar eerste eredame Eva Debruyne en ex-finaliste Amber Vandekeere waren andere opvallende en graag geziene deelneemsters…

Na de duik kreeg iedereen die zin had een glaasje Smeets-jenever en een soepje aangeboden om het zoute zeewater door te spoelen. Alle deelnemers gingen ook naar huis met een goed gevulde goody bag van Choco!Choco!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?