‘Iedereen mag met ons meelopen: local of toerist’

Plan je binnenkort een citytrip naar Brugge en wil je de stad al lopend verkennen? Dan biedt 8000 Running een oplossing.

8000 Running (waarbij je de 8000 – de postcode van Brugge – uitspreekt als achtduusd) is de allereerste urban running crew in België en trekt wekelijks door de straten en parken van de West-Vlaamse provinciehoofdstad (bekijk de fotospecial).

Yannick De Buf is een van de bezielers van de club: “Iedereen mag meelopen: local of toerist. We kregen al Facebook-berichten van toeristen en zakenmannen en namen op die manier al Schotten, Denen en Nederlanders mee op pad. Omgekeerd geldt het ook: verschillende achtduusders liepen al met andere running crews in het buitenland. Parijs, Londen, Milaan, …

Collega-achtduusder Stijn Deruyter heeft nog een tip voor mensen die graag eens willen meelopen: “Op donderdag passen we ons tempo aan tot zo’n 10 à 11 km per uur, zodat iedereen rustig kan meelopen. Nieuwe mensen sluiten meestal aan op die dag.”

In ons zomermagazine (nog tot eind deze maand in de winkel) lees je de volledige reportage over deze club. Je raadpleegt het artikel hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?