‘Iedereen atleet’ moet Belgen meer aan het sporten zetten

De Vlaamse Atletiekliga (VAL) en de Waalse tegenhanger (LFBA) willen met 'Iedereen Atleet' de Belgen via een ruim atletiekaanbod meer aanzetten tot sporten, ook in clubverband.

“We stellen vast dat de atletiekclubs vooral competitieatleten aantrekken, terwijl er nog een grote groep van vrije sporters en niet-sporters bestaat waarvoor we een aanbod willen creëren”, aldus Ludwig Petroons, algemeen directeur van de VAL. “Op dit moment tellen de atletiekfederaties twee derde competitiesporters en slecht een derde recreanten, terwijl dat eigenlijk net omgekeerd moet zijn. Met dit project willen we die verhouding omkeren.”

De ambassadrice van het project is Kim Gevaert. Gevaert, die in 2008 haar spikes aan de haak hing, heeft niet lang getwijfeld toen ze de vraag kreeg. “Als ex-topsporter en kind van het huis blijf ik verbonden met de VAL. Toen ik het doel van het project hoorde, heb ik dan ook niet lang getwijfeld”, aldus Gevaert, die in 2008 met het estafetteteam zilver veroverde op de Olympische Spelen in Peking.

Rond het project ‘Iedereen Atleet’ zullen ook enkele evenementen worden georganiseerd. Zo werd in januari met de steun van de Vlaamse Overheid al het FitFree-project opgestart. “Met FitFree gaan we een sportaanbod creëren voor jong en oud”, zegt coördinator Paula Vanhoovels. “Zowel financieel als materieel willen we de drempel om te sporten verlagen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?