Hugo Derycke begonnen aan Ronde op loopschoenen

Vrijdagmorgen om 7u is Hugo Derycke al lopend begonnen aan zijn Ronde van Vlaanderen. De West-Vlaming wil zaterdagavond finishen, na 264,9 km en 19 hellingen.

Hugo Derycke wil het officiële parcours van de Ronde van Vlaanderen in één ruk uitlopen. De 48-jarige West-Vlaming is vrijdagmorgen in alle vroegte onder flink wat mediabelangstelling vertrokken in Jabbeke. De eerste 90 km zijn nog vlak, maar daarna wordt het pittig. Tijdens de laatste 50 km krijgt hij nog acht hellingen voor de voeten geschoven. Hij zal zich dan ook een weg moeten banen tussen de deelnemers aan de Ronde van Vlaanderen Cyclo. Als alles goed gaat, wil hij zaterdagavond voor zonsondergang aankomen in Oudenaarde.

De Avelgemnaar wil met zijn stunt geld inzamelen voor het Kinderkankerfonds. Hij is trouwens niet aan zijn proefstuk toe als het gaat om extreme uitdagingen, want vorig jaar liep hij nog de Spartathlon uit. Derycke liep de laatste tijd 5 à 6 dagen per week, goed voor wekelijks 120 à 200 km. Hij ging ook regelmatig op het parcours van de Ronde lopen om zo de hellingen al eens te kunnen verkennen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?