Hou je looptrainingen spannend!

Hardlopen is een gezonde en goedkope manier om je conditie op peil te houden. Een wekelijkse beloning om het lopen leuk en plezierig te houden, is dan ook niet uit den boze.

Beloon jezelf voor je geleverde prestaties (foto gezondheidsnet)
Beloon jezelf met producten die het trainen stimuleren. Een massage, mp3-speler om het lopen aangenamer te maken, een gezonde salade of een nieuw paar sportschoenen. Verwacht ook niet meteen dat alles van een leie dakje zal lopen. Stel haalbare doelen op en kijk naar andere factoren dan alleen de gelopen afstand zoals je hartslag en duur van je training.

Noteer bovendien alle dagen waarop je gelopen hebt in een logboek met tijden, afstanden én het gevoel dat je tijdens je training had. Na enige tijd ontdek je een stijgende lijn in je prestaties. Het lopen verloopt vlotter en je maakt duidelijk vorderingen.

Wees steeds voorbereid, vuile loopkleren kunnen een excuus zijn om thuis te blijven. Zorg er bovendien voor dat je sportkleding goed zit, niets is zo leuk als comfortabele loopkleding. Goed materiaal vergroot het sportplezier. Verwacht ook geen perfectie. Besef dat je ziek kunt worden waardoor je niet in staat bent om te trainen.

En last but not least: kijk naar jezelf. Stop met vergelijken en wees trots op je prestaties!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?