Hong Kong Marathon gaat de strijd aan tegen selfshots

De Hong Kong Marathon roept zijn deelnemers op om geen foto's van zichzelf te maken tijdens de wedstrijden. Volgens de organisatie gebeuren er op die manier te veel incidenten.

Een selfshot is een zelfgemaakte foto van je eigen gezicht waarbij je ook de achtergrond in beeld brengt. Heel wat lopers willen hun wedstrijd op deze manier vereeuwigen, maar dat leidt soms tot onveilige situaties. Vorig jaar botsten op een van de wedstrijden op de Hong Kong Marathon meerdere deelnemers door een vrouw die een selfie aan het nemen was. Ook de latere marathonwinnares Joyce Cheung Ting-Yan was betrokken bij een incident.

Een verbod op selfshots is moeilijk door te voeren, maar de organisatie gaat er wel een campagne rond opstarten. “We proberen de boodschap onder de aandacht te brengen dat deelnemers voorzichtig moeten zijn voor zichzelf en voor anderen. Medewerkers houden voorafgaand, tijdens en na afloop van de wedstrijd borden omhoog om mensen eraan te herinneren dat het nemen van foto’s gevaarlijk is”, aldus William Ko, voorzitter van het organisatiecomité.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.