HOKA ONE ONE valt wereldrecord aan met nieuwe schoen

Op 23 januari pakt HOKA ONE ONE uit met Project Carbon X 2, een dubbele recordpoging op de 100 km. De deelnemende atleten zullen de Carbon X 2 dragen, de nieuwe lichtvoetige schoen van HOKA ONE ONE.

De Carbon X 2 is de opvolger van de Carbon X uit 2018 en heeft een koolstofvezelplaat van PROFLY in de middenzool. Deze platen zijn ontworpen voor een soepele en veerkrachtige sensatie, die zelfs het lopen van grote aantallen kilometers fijn en efficiënt maakt.

De stabiele, rubberen schoen van EVA die er omheen zit, ondersteunt de zool en maakt de X 2 perfect voor het lopen van lange afstanden op hoge snelheid. De Carbon X 2 is gemaakt van HOKA’s lichtste, zachtste materiaal ooit, waardoor hij zowel een comfortabele bescherming als een snelle respons biedt. In vergelijking met zijn voorganger bestaat de Carbon X 2 uit eenvoudiger materiaal. Dit maakt hem nóg lichtvoetiger en beter ademend.

Om de lancering van zijn nieuwste innovatie te vieren, organiseert HOKA Project Carbon X 2. Hierbij zullen atleten van HOKA wereldwijd op dezelfde dag een poging doen om het wereldrecord op de 100K te breken, lopend op de Carbon X 2.

Aangevoerd door HOKA-atleten Jim Walmsley en Camille Herron uit de Verenigde Staten, HOKA EMEA-atleten Elov Olsson en Caitriona Jennings en Hoka Japan-atleten Aiko Kanematsu en Yoshiki Otsuka zullen meer dan 35 HOKA-atleten van over de hele wereld de recordpoging ondernemen. Ze doen dit op 23 januari vanuit het Japanse Chiba en Amerikaanse Phoenix om 7 uur ’s ochtends lokale tijd

“HOKA is uitgegroeid tot het merk dat we vandaag de dag zijn door het zetten van hoge doelstellingen, geen genoegen te nemen met compromissen en door een gedurfde, verrassende aanpak te kiezen om te bereiken wat we willen”, zegt Mike McManus, Director of Global Sports Marketing bij HOKA ONE ONE. “Er is geen schoen die dat gedachtengoed beter uitdraagt dan de Carbon X 2.”

Adviesprijs: 180 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?