Hoelang kan jij Mo Farah volgen? (video)

Hoewel hij naast de dubbel op de 5 & 10 km greep op het WK in Londen, blijft Mo Farah dé atletiekheld van de Britten. Enkele 'gewone' stervelingen probeerden zijn prestaties te benaderen.

Tijdens zo’n WK atletiek staat lang niet iedereen erbij stil hoe snel de atleten wel lopen. Dat moeten ze ook bij de BBC gedacht hebben, want zij zetten drie ‘gewone’ mensen op de loopband. Dat trio probeerde vervolgens om het tempo van Mo Farah zo lang mogelijk vol te houden.

En dat is natuurlijk geen evidentie, want de atleet die zich vanaf nu zal toeleggen op de marathon loopt de 5 kilometer in 13 minuten (12’53” is zijn besttijd). Ofwel: +-23 km/u. Ter info: het wereldrecord staat nog steeds op naam van Kenenisa Bekele, die in 2004 in Hengelo 12’37” liep.

Maar Mo Farah virtueel proberen bij te houden, dat is natuurlijk al moeilijk genoeg. Zo bleek ook uit de test van de BBC. Twee van de drie proefkonijnen hielden het nog geen 20 seconden vol. De beste van het trio hield het 1’21” uit op de loopband. Het filmpje bekijk je hieronder.

Ook het marathontempo van Eliud Kipchoge blijkt – uiteraard – niet simpel om te volgen voor ‘de gewone man’.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?