Hoe zou het nog zijn met … de ultrarunner en zijn wereldberoemde hond?

Tot een paar maanden geleden had niemand van de hond Gobi of ultrarunner Dion Leonard gehoord. Ondertussen is het duo bekend over heel de wereld. Een update over hun opmerkelijk verhaal.

Voor degenen die het in Keulen horen donderen als ze bovenstaande alinea lezen: een samenvatting. Dion Leonard – een 41-jarige Australiër die in Schotland woont –  nam eerder dit jaar deel aan de Ultra Trail Gobi Race. Een wedstrijd in een adembenemend decor, wat je in dit filmpje kan zien. Dion kreeg tijdens die race het gezelschap van een hond die uit het niets opdook. Hij noemde hem Gobi, naar de woestijn waar ze op dat moment samen liepen. Gobi en Dion legden samen meer dan 100 kilometer af.

Vermist

Na afloop van de wedstrijd wilde de ultrarunner Gobi meenemen naar Schotland, maar dieren die het VK binnen willen, moeten eerst heel wat medische keuringen ondergaan en bovendien gaat er ook heel wat papierwerk mee gepaard. Daaraan zijn ook redelijk wat kosten verbonden en daarom zette Dion een crowdfundingactie op poten. De Australiër besloot terug te keren naar Schotland en Gobi in China in quarantaine te plaatsen. Maar het duurde niet lang vooraleer het hondje ontsnapte – mogelijk op zoek naar Dion. De ultrarunner keerde meteen terug naar Azië en begon te zoeken naar een speld in een hooiberg. Na tien dagen vond hij haar toch! Deze keer wilde Dion zijn hondje niet meer achterlaten en dus nam hij zes maanden ontbetaald verlof om vervolgens niet meer van Gobi’s zijde te wijken.   

Licht aan het einde van de tunnel

De crowdfundingactie is ondertussen afgesloten en werd een gigantisch succes. Dion wilde aanvankelijk 6000 euro bij elkaar krijgen, maar het werd 45.000 euro. Eerst zal hij met al dat geld alle kosten betalen die verbonden zijn aan de verhuis van Gobi. De resterende som gaat hij inzetten om verdwaalde honden zoals Gobi een thuis te geven. Gobi zelf was tijdens haar ontsnappingspoging serieus gewond geraakt en werd zelfs geopereerd. Ze stelt het ondertussen wel uitstekend. Voorlopig ziet het ernaar uit dat het duo begin januari 2017 naar Schotland kan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?