Hoe snel loopt een kalkoen? (VIDEO)

Op 24 en 25 december spelen kalkoenen traditiegetrouw een hoofdrol in menig goed 'gevuld' kerstmenu. Maar wist je dat kalkoenen uitstekende lopers zijn? Het is misschien nog niet te laat om je feestmenu te wijzigen...

Een kalkoen op topsnelheid kan meer dan 40 km/u halen. Als je weet dat Usain Bolt bij zijn wereldrecord (9.58) op de 100 meter een gemiddelde snelheid haalde van 34,4 km/u dan weet je dat het behoorlijk spannend zou kunnen worden in een rechtstreeks duel tussen de snelste man en de snelste kalkoen ter wereld… Helaas is die test nog nooit in de praktijk gebracht.

Een (gekke) Amerikaan deed wel ooit een test tussen een lopende kalkoen en zijn rijdende auto. Het resultaat viel wat tegen: de (niet getrainde) kalkoen bleef steken op een topsnelheid van 10 mijl per uur (16 km/u). Maar het (sport)commentaar dat de Amerikaan bij zijn filmpje leverde, is wel ronduit hilarisch te noemen (zie video).

Sowieso zijn gefokte kalkoenen veel minder snel dan wilde kalkoenen. De gefokte exemplaren die in de VS met Thanksgiving en bij ons vooral met Kerstmis in de pot belanden hebben kortere poten en een bredere borst. Bodybuilderskalkoenen zeg maar.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?