Hoe snel liep onze man de Great Breweries Marathon?

Zondag vond in de omgeving van Puurs de allereerste Great Breweries Marathon plaats. Dat vond een van onze journalisten het moment bij uitstek om zijn allereerste marathon te lopen.

In totaal zakten 5500 deelnemers af naar Puurs en omstreken, meteen ook het maximaal toegelaten aantal voor de allereerste editie van de Great Breweries Marathon. Onder hen ook Niels Rouvrois, een van de journalisten van running.be.

Niels had nog nooit een marathon gelopen en koos de eerste Great Breweries Marathon als zijn debuut. Als voorbereiding liep hij onder meer de Wings for Life World Run (zie link hieronder).

Ondanks de warme temperaturen bereikte onze collega toch heelhuids de finish. Hij deed er 3 uur en 55 minuten over. Goed voor een gemiddele van 10,7 km/u (5 minuten en 34 seconden per kilometer) en een 371e plaats.

Het relaas van zijn wedstrijd lees je vanaf 23 juni in het nieuwe running.be magazine.

Wil je weten hoe snel jouw vriend(in), collega of wie dan ook gelopen heeft? Check dan hieronder zijn of haar uitslag via MyPage.

Stan De Vleminck schreef bij de mannen trouwens de allereerste Great Breweries Marathon op zijn naam in een tijd van 2u36’19”. Bij de vrouwen ging de zege naar Juliet Champion. Zij kwam na 3u01’12” over de finish.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?