Hoe onderhoud ik mijn loopschoenen?

Niet alleen je lichaam, maar ook je schoenen zien meer af bij barre weersomstandigheden. Eddy D'Hondt van RS Lab geeft enkele tips om de levensduur van je loopschoenen te verlengen.

DO! Gebruik zachte zeep

Na een tochtje in de regen of op een modderig terrein schrob je je schoenen bij voorkeur schoon met een emmer lauw water en een zachte zeep. Bruine zeep wordt aangeraden, of Marseillezeep. Gebruik het best een handschuurborsteltje. Haal ook de veters eruit en laat ze weken in de emmer. Laat daarna je loopschoenen op een droge, warme plek uitdrogen.

DON’T! Niet op de verwarming

Zet natte schoenen nooit bij een kachel of op een verwarming, maar laat ze bij kamertemperatuur rustig opdrogen. De kunststofmaterialen zijn namelijk niet hittebestendig, waardoor de tussenzolen en het bovenwerk kunnen smelten en vervormen.

Lees alle do’s en don’ts in het novembernummer van running.be magazine!

running.be magazine
Nathalie Meskens over marathondromen en push-upbeha’s, onderhoudstips voor je loopschoenen, winterloopbroeken op de testbank, het loopwonder Bart WellensFilip Joos loopt de Boerentoren omhoog, Elodie Ouedraogo over de revival van de sneaker, aquajoggen als alternatieve training, de marathon in 3u30′, de Brussels Marathon vanuit de bezemwagen, 10 jaar Marathon Kasterlee, sneller lopen met muziek, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 7 november in de winkel te verkrijgen is!
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?