Hoe maak je een recept gezonder? (deel 4)

Deze week geven we je elke dag 1 tip om je recepten gezonder te maken. Vandaag: deel 4.

Tip 4: alternatieven voor suiker

Het eten van te veel suiker is geassocieerd met aandoeningen zoals diabetes, tanderosie, overgewicht en ontstekingsprocessen. De wereldgezondheidsorganisatie raadt daarom aan de inname van toegevoegde suikers te beperken tot maximaal 50 gram per dag. Minder dan 50 gram is nog beter!

Enkele tips …

* Tomatensauzen kunnen ook zonder suiker of ketchup.

* De aanbevolen hoeveelheid suiker kan je vaak verlagen met een derde of de helft.

* Breng andere smaakstoffen aan in je gerecht ter vervanging: vanille, kardemon, kruidnagel, saffraan, kaneel, steranijs of bloemenwaters.

* Je kan een deel of alle suiker vervangen door kunstmatige zoetstoffen. Controleer de verpakking om te weten hoeveel je moet gebruiken en of de zoetstof bakbestendig is.

* Bereid je appel- of andere vruchtenmoes zonder toevoeging van suiker en beperk de portie. Vruchten bevatten suiker en kunnen daarom in tegenstelling tot groenten niet onbeperkt aan je gerecht worden toegevoegd.

Alle tips op een rij

Tip 1: kies voor volkoren
Tip 2: gebruik meer groenten
Tip 3: vlees, vis en vervangers

In samenwerking met Energy Lab

Klik hier voor meer trainingsadvies

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?