Hoe lopers en wandelaars de natuur een handje kunnen helpen

Tijdens de events van de Keytrade Bank Nature Trail Series loop of wandel je doorheen de mooiste plekjes natuur in ons land. En dankzij het inschrijvingsgeld en de vrije bijdrages van de deelnemers kunnen er waardevolle dingen voor de natuur gerealiseerd worden.

Zo heeft al wie in februari deelnam aan de Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk in Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen ervoor gezorgd dat een kolonie huiszwaluwen in het park een nieuwe thuis krijgt.

De trekvogels nesten in de westelijke schachtbok van de mijn van Eisden, maar daar starten bouwwerken voor een nieuw Visitor Center voor het park. Met een deeltje van eenieders inschrijvingsgeld en vrije bijdrages van deelnemers konden twee zwaluwentillen met plaats voor 24 nesten gefinancieerd worden en kunnen de beestjes in hun vertrouwde habitat blijven.

“Het is niet altijd even simpel om duidelijk te maken dat we met onze evenementen inzetten op sustainability”, zegt Greg Broekmans van Golazo. “Wel, in dit geval is het dan heel duidelijk. Zo gaan wij bewust om met de natuur. We leren de deelnemers niet alleen een prachtig stukje natuur ontdekken en het op diverse manieren respecteren tijdens het event, we geven met z’n allen ook letterlijk iets terug aan het gebied en in dit geval zijn bewoners.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?