‘Hoe loop je een record?’ volgens Pieter-Jan Hannes

Pieter-Jan Hannes heeft donderdagavond in Oslo het 22-jaar oude Belgische record op de mijl gebroken. In het zomernummer van running.be magazine geeft hij tips aan de recreant om te pieken naar een wedstrijd!

Pieter-Jan Hannes werd op de Diamond League-meeting in Oslo derde op de mijl. Hij finishte in 3:51.84 en verbeterde zo het 22 jaar oude Belgische record van Marc Corstjens.

En Hannes heeft nog een ander record op het oog: op zaterdag 18 juli wil hij tijdens de KBC Nacht in Heusden-Zolder het 19 jaar oude Belgische record van Christophe Impens op de 1500 meter verbeteren. Daarvoor moet hij sneller lopen dan 3:34.13.

Running.be magazine bracht recordhouder Impens en uitdager Hannes al eens samen op de piste van Zolder en vroeg hen hoe je dat precies doet, pieken om een recordtijd te verbeteren. Volgens Hannes is variatie in de trainingen erg belangrijk, het geheim van Impens is dan weer … AC/DC!

Het volledige dubbelinterview met Pieter-Jan Hannes en Christophe Impens, met tips voor recreanten om te pieken naar een wedstrijd, lees je in het zomernummer van runing.be magazine, vanaf 25 juni in de winkel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?