Hoe eet je overdag als je ’s avonds gaat lopen?

Veel mensen lopen 's avonds, na hun dagtaak. Wat en wanneer eet je gedurende de rest van de dag dan het best om met een volle energietank aan je training te beginnen?

Bovenstaande vraag beantwoorden we in het novembernummer van running.be magazine – nu in de winkel. We gingen daarvoor langs bij voedingsspecialistes Jolien Lewyllie en Evelyne Coppens van Energy Lab. Je kan het artikel hier ook digitaal raadplegen.

In het artikel bespreken we onder andere het laatste eetmoment voor de training

Als je twee tot vier uur voor je loopje eet, is er voldoende tijd voor de vertering. Ik ga meestal rond zes uur ’s avonds lopen en lunch om half één. Dat wil zeggen dat ik voor het lopen nog energie moet bijtanken. De oplossing: sportieve rijstcakes. Geen zin of tijd om te bakken? Eet dan een banaan, energiereep of granenkoek. Evelyne besluit: “De regel is dat je snack rijk moet zijn aan complexe koolhydraten en snelle suikers, en arm aan eiwitten, vetten en vezels.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?