Hoe blaren voorkomen en genezen?

Openprikken of afblijven? Pleister erop of laten uitdrogen? Blaren zijn een van de meest voorkomende kwaaltjes bij lopers, maar hoe voorkom of genees je ze? Running.be magazine ging te rade bij gespecialiseerd voetverzorgster Annick Pauwels.

DO! Ontsmet de blaar!
“Een ontstoken en met bloed doorlopen blaar kan je het best openprikken met een steriele naald om het vocht en het bloed te verwijderen. Vervolgens moet je de blaar goed ontsmetten. Eventueel door middel van een voetbad met chloortabletten.”

DON’T! Prik een gezonde blaar niet open!
“Met een gezonde blaar bedoelen we een blaar met een normale kleur, zonder bloed of etter. Deze mag je niet openprikken en verzorg je het best met een beschermende pleister.”

Lees de volledige lijst met do’s & don’ts in het novembernummer van running.be magazine!

running.be magazine
Eva Daeleman over lopen als één van haar vele sporten, de Brussels 10K Gaston Roelants met Koppen-presentator Tim Verheyden, 18 pagina’s trail, zes looplampen getest, tips om blaren te voorkomen en te genezen, 15 pagina’s training met een zestienwekenschema van Paul Van Den Bosch om over te stappen van de 10 miles naar je eerste marathon, de loper in voetbalcoach Francky Dury, de muzieklooplijstjes van Studio Brussel, de winteressentials van Elodie Ouedraogo, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 6 november in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?