Hiv-patiënten lopen DVV Antwerp 10 Miles!

Sensoa heeft 19 hiv-patiënten klaargestoomd voor de Antwerp 10 Miles. Met de actie wil Sensoa het belang van sport onderstrepen, ook en vooral bij zieke mensen.

Sensoa wil met deze actie mensen met hiv attent maken op het belang van sport. Een tweede doelstelling is de mensen te sensibiliseren ten voordele van seropositieve patiënten. De slogan luidt als volgt: ‘Zou je met me meelopen als ik seropositief was?’

Boris Cruyssaert: ‘Gezond blijven door aan sport te doen, is dus de boodschap.’
“Mensen met hiv proberen een normaal leven te leiden en daar hoort ook sportbeoefening bij”, zegt Boris Cruyssaert van Sensoa. De voormalige tennisspeelster Dominique Monami is meter van het project, genaamd ‘HIV RUN‘. 

De negentien patiënten hebben zich gedurende bijna 5 maanden intensief voorbereid op de marathon, onder het toeziend oog van het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen en met de hulp van atleet Tim De Vilder. De patiënten kregen een loopanalyse en infomomenten over onder meer gezonde voeding, stretchoefeningen, trainingschema’s en goede loopkledij. 

Hoewel het hiv-virus relatief goed onder controle kan worden gehouden, blijft het voor seropositieven belangrijk om hun lichaam  goed te verzorgen. “Gezond blijven door bijvoorbeeld aan sport te doen, is dus de boodschap”, besluit Cruyssaert.

Tijdens de Antwerp 10 Miles kan je ook een T-shirt en sticker kopen ten voordele van de actie. Een T-shirt kost 15 euro, een sticker 5 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?