Hitta helpt je om een geschikte looproute te vinden in Antwerpen

Hitta is een nieuwe loop- en beweegapp van het district Antwerpen. 'Hitta' staat voor 'vinden' in het Zweeds en de 'A' op het eind verwijst naar Antwerpen.

Hitta wil de inwoners van het district Antwerpen meer laten bewegen op het openbaar domein. Met de app kunnen bewoners hun district op een sportieve manier ontdekken.

In de app zijn 15 routes beschikbaar met uiteenlopende afstanden: van 1,5 km in het Harmoniepark tot 10 km op Linkeroever. In het aanbod zitten sportieve looproutes, rustige wandelroutes en routes voor met het hele gezin.

Er zijn ook specifieke themaroutes, zoals een route met de belangrijkste plaatsen en informatie in het kader van 100 jaar Olympische Spelen. In de toekomst komt er ook een route rond het WK voetbal, een route om de groene plekken in het district te ontdekken en een kunstroute.

Hitta omvat ook een interactief spelelement met checkpoints, duels tegen andere app-gebruikers en virtuele medailles. Er wordt ook gewerkt aan de integratie van augmented reality. Ook de link met social media wordt verder ontwikkeld.

De app is volledig gratis en vanaf nu beschikbaar voor iOS en Android. Later dit jaar zullen er ook in andere regio’s in Vlaanderen Hitta-apps uitgerold worden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?