Hier vind je de beste verlichte looppaden in jouw provincie (overzicht)

Op zoek naar leuke routes om je loopsessies in de komende donkere periode veilig te laten verlopen? Samen met Sport.Vlaanderen geven we in het novembernummer van runningBE magazine een overzicht van enkele mooie verlichte looppaden in jouw provincie. Hier belichten we er al eentje in West-Vlaanderen.

Brugge – Lopen rond de historische binnenstad

In Brugge kan je sport en cultuur probleemloos combineren. Zo zijn de Brugse Vesten een perfecte uitvalsbasis voor een avondloopje. Het traject rond de historische binnenstad is 8,6 km lang en de ondergrond bestaat voor 75% uit dolomiet. Het parcours is bijna volledig verlicht, het is dus aan te raden om nog extra verlichting te voorzien. Leuk extraatje: de stad Brugge heeft om de 500 m afstandsaanduidingen aangebracht in beide richtingen. Zo kan je je training zowel in wijzer- als tegenwijzerzin afwerken. Op drie plaatsen langs de Vesten vind je drinkfonteintjes: Sasplein, Minnewaterbrug en Graaf Visartpark.

In en rond Brugge liggen ook nog twee verlichte Finse pistes. Aan het omnisportcentrum Sport Vlaanderen Brugge vind je een piste van 1,2 km die tot 22u verlicht is. Hier kan je je training combineren met een work-out op een van de outdoor fitnesstoestellen. In het park Koude Keuken werd in 2017 een nieuwe piste van 725 m aangelegd rond de vijver. Voor een halve euro kan je hier gebruik maken van de douches in de sporthal.

Startpunt Brugse Vesten: je kan overal langs de Vesten starten, het officiële nulpunt ligt aan het Graaf Visartpark. Meer info over deze specifieke route, vind je op de sportpagina van www.brugge.be.

In runningBE-magazine tippen we diverse verlichte looppaden in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg en Brussel. Haal het nummer snel in huis (verkrijgbaar in de supermarkt, dagbladhandels en Standaard Boekhandel), bestel het nummer via onze webshop of lees het artikel digitaal via Blendle.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?