Heuveltraining: ook nuttig als je een ‘vlakke’ wedstrijd plant

Heuveltrainingen zijn een must als voorbereiding op een glooiende trail. Maar ook als er een stratenloop op je menu staat, is het slim om heuvels in je training te integreren.

Dankzij zo’n heuveltraining verbeter je je uithoudingsvermogen en krijg je krachtigere beenspieren. En dat is nuttig voor elke loper. Dat vertelt Thijs Dekiere, loopcoach bij Energy Lab.

Hij raadt aan om tijdens een heuveltraining blokken van twee tot vijf minuten intensief – afhankelijk van je getraindheid – te lopen op een stuk vals plat of een lichte helling: “Steile bergen zijn zeker geen must. Bereid je je voor op een trail? Negeer ze dan niet, maar loop ze ook niet volle gas op. Het is vooral belangrijk, dat het lichaam onder controle blijft.”

Tussen de intensievere stukken kies je er zelf voor hoe je recupereert. Dekiere: “Wie blijft joggen, traint wat intensiever, maar je mag ook wandelen. Dat is hetzelfde als bij intervaltrainingen.”

In ons septembernummer, nog tot eind deze maand in de winkel, legt Thijs Dekiere ook uit wat de valkuilen zijn van deze trainingsvorm. Je leest het artikel hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?