Het voedingsplan van Kipchoge voor zijn wereldrecordrace

We geraken niet uitgepraat over het nieuwe wereldrecord van Eliud Kipchoge op de marathon. Vergeef het ons. Zo'n prestatie zien we ook niet elk jaar.

Eliud Kipchoge verbeterde recent in Berlijn het wereldrecord op de marathon. De dagen nadien belichtten we diverse aspecten van zijn race. Denk aan zijn trainingen voorafgaand aan zo’n marathon, de schoenen waarmee hij liep, …  Ook de passie van een van zijn begeleiders viel ons op.

Maar we zijn nog niet uitgepraat. We richten onze blik ook nog even op de voeding van het Keniaanse fenomeen. Daarvoor doet hij een beroep op de producten van Maurten. Die producent maakte via Twitter duidelijk dat Kipchoge in Berlijn zijn koolhydraten aanvulde met zogenaamde ‘mixed drankjes’ (gebaseerd op hydrogel-concept) en de GEL 100. Dat is een hydrogel die veel goed verteerbare koolhydraten bevat.

Opvallend: Kipchoge nam per uur meer dan 100 gram koolhydraten in, wat zeer veel is. De meeste marathonlopers houden het op zo’n 60 gram per uur, omdat hun maag niet meer aankan. We raden je dan ook niet aan om het plan van Kipchoge zonder nadenken te kopiëren. Drink en eet onderweg zaken waarmee je vertrouwd bent en die je op training getest hebt.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?