Het verhaal achter de AG Antwerp 10 Miles-winst van deze CEO

Wie regelmatig een bezoekje brengt aan loopspeciaalzaak Runners' Lab heeft de man op bovenstaande foto mogelijk al eens gezien. Koen Wilssens is de CEO van dat bedrijf en won 10 jaar geleden de AG Antwerp 10 Miles.

Koen is een gewezen topsporter die in 2005 aan boord kwam bij Runners’ Lab, het bedrijf dat door zijn vader gesticht werd.

“Maar ik stopte nooit met lopen. Integendeel. Ik kon dat niet loslaten en liep gemakkelijk 150 kilometer per week. Tegenwoordig is dat wat minder. Ik loop vier à vijf keer per week, telkens ’s morgens. Meestal doe ik een tiental kilometer in drie kwartier. Dat houdt mijn hoofd fris. Ik loop ook zonder muziek, waardoor ik helder kan nadenken. Mijn vrouw is ook heel sportief, dus die maakt daar gelukkig helemaal geen probleem van. Ondertussen zit er wat sleet op, maar ik heb nog altijd een goede vorm. Dat heeft ook te maken met ijdelheid, want op de werkvloer omringen jonge, heel sportieve medewerkers me. Ons jaarlijkse teamevent hangt altijd vast aan een sportprestatie. Daarin wil ik natuurlijk niet afgaan. Zo namen we vorig jaar met twintig medewerkers deel aan de marathon van Amsterdam. Ik was haas voor iemand die 2u48′ wou lopen en we kwamen samen binnen op 2u50′. Mijn collega kreeg het op het einde behoorlijk moeilijk. Niet dat het voor mij een ‘walk in the park’ was, zoiets vraagt voor mij ook de nodige training ?”

Nu ben je al te bescheiden: in 2009 won je de AG Antwerp 10 Miles!
“Het meest bizarre aan dat verhaal is dat we toen met Runners’ Lab in een grote tent op Linkeroever stonden. Daar plaatsten we onze producten en diensten in de schijnwerpers. Van donderdagochtend tot zondagmiddag – een halfuur voor de start van de 10 Miles – was ik er druk in de weer. Maar ik liep de 16 kilometer in 49 minuten. (lacht) Het zal de adrenaline geweest zijn.”

Het volledige interview met Koen lees je in ons januarinummer (nu in de winkel) en hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?